Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلبوکرمی کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی آبادان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان،گفت:در این روز‌های کرونایی که مصادف با ایام مبارک ماه رمضان و روزه داری شده است باید برخی از نکات مهم تغذیه‌ای جهت حفظ و ارتقای سلامت اعضای خانواده و پیشگیری از بیماری کووید۱۹ رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: رعایت اصول صحیح تغذیه تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت‌ها به خصوص بیماری کووید ۱۹ داردو با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروه‌های غذایی و جایگزین آنهاانرژی،پروتئین و ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین میشود.

این کارشناس تغذیه افزود: در ساعات روزه داری، گرسنگی می تواند در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعده‌ها به ویژه وعده سحری، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود و احتمال ابتلا به بیماری کووید۱۹ را افزایش دهد.

آلبو کرمی تصریح کرد:بر اساس گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت هیچ مطالعه‌ای مبنی بر خطر روزه داری و افزایش ابتلا به بیماری کووید ۱۹ دیده نشده است و بیمارانی که مبتلا به ویروس کرونا شده بودند و بهبود یافته اند، توصیه میشود حداقل تا شش هفته پس از بیماری اقدام به روزه داری نکنند.

او بیان کرد:افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و دیابت بیش از دیگران درمعرض ابتلا به وضعیت شدید کووید۱۹ هستندو به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری، افرادی که مطمئن نیستند که روزه برای آن‌ها ضرر دارد یا خیر.احتیاطا از انجام این فریضه‌ی الهی پرهیز کنند مگر اینکه با نظر پزشک متخصص اطمینان از بی ضرر بودن برای آن‌ها حاصل شود.

توصیه‌های تغذیه‌ای در ایام روزه داری

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه روی با محدود نمودن غذا‌های دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می شود.

او عنوان کرد:غذا‌ها بر اساس محتوای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در ۱ گروه اصلی غذایی قرار دارند.

این کارشناس تغذیه افزود:انتخاب انواع غذا‌ها از گروه‌های مختلف به شرح زیر و همچنین انتخاب مواد غذایی جایگزین در هر گروه غذایی برای برطرف نمودن نیاز‌های تغذیه‌ای شامل آب،املاح، ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی سحر، افطار و شام ضروری است نیز شش

گروه غذایی اصلی و جایگزین آن‌ها عبارتند از:

گروه نان و غلات: نان‌ها، برنج، انواع ماکارونی، رشته‌ها،بلغور گندم و بلغور جو است.

گروه سبزی‌ها: شامل انواع کاهو، اسفناج، کرفس، سبزی خوردن، لوبیا سبز، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز و ...

گروه میوه‌ها: شامل انواع میوه‌های فصل از جمله مرکبات، سیب، کیوی و... و انواع آبمیوه‌های طبیعی، کمپوت میوه‌های کم شیرین یابدون شکر

گروه شیر و لبنیات: شامل شیر، ماست، پنیر، کشک، دوغ است.

گروه گوشت و تخم مرغ: شامل گوشت قرمز، ماهی، میگو، تخم مرغ و ...

گروه حبوبات و مغز دانه ها: شامل نخود، انواع لوبیا، عدس، لپه، ماش و مغز‌ها شامل گردو، بادام، فندق، پسته، بادام زمینی

وعده‌های غذایی در ایام روزه داری

آلبو‌کرمی با اشاره به وعده غذایی در سحر گفت:در وعده غذایی سحر باید نکاتی مانند استفاده از غذا‌های کم حجم و غنی از مواد مغذی کم نمک، کم چرب و کم شیرین و پرهیز از استفاده زیاد قند، نمک وچربی رعایت بشود.

او ادامه داد:در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذا‌های سبک و پر انرژی استفاده شود و غذا به آرامی جویده شود همچنین توصیه به رعایت مواردی از جمله

۱_مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و خرما بهترین ماده غذایی برای تامین تدریجی قند خون است و منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم نیز در تنظیم قند خون بسیار مفید است.

۲_ استفاده از غذا‌های سبک مثل فرنی، شیر برنج، نان و پنیر و سبزی

۳_ انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بدون روغن

۴_سیب زمینی آبپز، سبزی‌های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخودفرنگی، تخم مرغ آبپز، کره و عسل غذا‌های مناسبی برای وعده افطاری هستند.

او درخصوص وعده شام به عنوان یکی از وعده‌های غذایی مهم در روزه داری تصریح کرد:بهتر است که افراد روزه دار حدود یک ساعت پس ازصرف افطار اقدام به خوردن شام نمایند.

انتهای پیام/ م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان ویروس کرونا کارشناس تغذیه غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۶۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است

ایتنا - بر اساس پژوهشی که به‌تازگی منتشر شده است، گیاهخواری حتی در حد یک وعده غذای روزانه می‌تواند میزان آمونیاک مضر را در بزرگسالانی که کبدشان در اثر سیروز آسیب دائمی دیده است پایین بیاورد.
پژوهشگران به ۳۰ نفر که گوشت می‌خوردند همبرگری حاوی ۲۰ گرم پروتئین دادند.  به ۱۰ نفر آن‌ها برگر متشکل از گوشت خوک و گاو، به ۱۰ نفر گوشت گیاهی، و به بقیه برگر گیاهی لوبیا دادند. به شرکت‌کنندگان چیپس سیب‌زمینی کم‌چرب، نان سبوس‌دار و آب نیز داده شد، اما اجازه مصرف چاشنی و مخلفات نداشتند.

از شرکت‌کنندگان پیش و پس از غذا نمونه خون و ادرار گرفته شد، و نتایج نشان داد در افرادی که برگر گوشت مصرف کرده بودند میزان آمینواسیدهای دخیل در تولید آمونیاک و انسفالوپاتی کبدی بالاتر از کسانی بود که برگر غیرگوشتی خورده بودند.

انسفالوپاتی کبدی نوعی اختلال مغزی ناشی از آسیب کبدی شدید است.

وقتی بدن غذا را هضم می‌کند، باکتری‌های روده آمونیاک تولید می‌کنند. مواد پسماند معمولا در کبد تصفیه می‌شوند، اما کبدی که به‌شدت آسیب‌ دیده باشد نمی‌تواند این کار را انجام دهد، که سبب می‌شود این ترکیب‌ شیمیایی سمی در مغز تجمع کند.

به گفته پژوهشگران، باکتری‌های روده و برنامه غذایی روی سطح آمونیاک بدن تاثیر می‌گذارند.

این گروه پژوهشی با اشاره به ضرورت تحقیق بیشتر در مورد اثر برنامه‌ غذایی گیاهی روی سیروز کبدی و سطح آمونیاک، ابراز امیدواری کردند پزشکان افراد مبتلا به بیماری کبدی را ترغیب کنند پروتئین مورد نیاز بدنشان را به‌جای گوشت از گیاهان یا منابع لبنی تامین کنند.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب